Propojení iDokladu s platformou Shopify

Zkopírovat link Zkopírováno
Poslední aktualizace: 27. 9. 2024 1 minuta čtení

Shopify patří mezi největší e-commerce platformy na světě. Pokud svůj e-shop provozujete na Shopify, rozhodně oceníte možnost propojení s iDokladem. Automatizuje vám vytváření faktur a dalších dokladů podle stavu objednávky. Tento návod vás provede propojením obou aplikací a ukáže vám, jak si konfiguraci přizpůsobit podle vlastních potřeb.

Co budete potřebovat?

Pro propojení iDokladu s vaším e-shopem na Shopify je nutné mít aktivní tarif Oblíbený nebo Prémiový, který vám zpřístupní API klíče potřebné pro integraci.

Propojení je službou Shopify zpoplatněné. Měsíční poplatek činí přibližně 330 Kč a umožní vám vytvářet neomezené množství faktur. Platba probíhá přímo přes platformu Shopify.

Propojení si můžete nejprve vyzkoušet zdarma během 7denní zkušební verze, kterou si aktivujete přes Shopify. Během zkušebního období vám nebudou účtovány žádné poplatky a službu můžete kdykoliv zrušit.

Jak propojit iDoklad se Shopify:

1. Přihlaste se do svého účtu na Shopify a otevřete Shopify App Store.

2. Najděte aplikaci iDoklad a klikněte na Instalovat. Po schválení předplatného (nebo zkušební verze zdarma) zadejte své API klíče, které najdete ve svém účtu v iDokladu v menu Nastavení-Aplikace-API.

3. Po zadání API klíčů a dalších potřebných údajů klikněte na Uložit. Propojení je nyní aktivní a doklady se budou automaticky generovat na základě vámi nastavených spouštěčů. Tyto spouštěče i obsah dokumentů můžete nastavit přímo v Shopify.

4. Nastavení spouštěčů znamená, že doklady se automaticky vygenerují při určitých událostech, jako je například přijetí platby nebo odeslání objednávky. Synchronizace stavu platby probíhá automaticky.

5. Přizpůsobit si můžete i obsah generovaných dokladů. Podle svých potřeb upravíte název položky, jazyk faktury či názvy jednotek.

Hotovo! Propojení je nyní aktivní. Objednávky z vašeho e-shopu na Shopify budou automaticky generovat faktury v iDokladu.

Instalujte zde: iDoklad | Integration – Simplify your invoicing | Shopify App Store

blank

Byly tyto informace užitečné?
0 0

Stále si nevíte rady?

blank

miniakademie iDoklad

miniakademie
blank

Zeptejte se komunity na FB

Začít chat na FB

Mohlo by vás zajímat

Vybrat jiné téma