Podmínky použití aplikace iDoklad

Před vytvořením uživatelského účtu si prosím pečlivě přečtěte Podmínky použití aplikace iDoklad (dále jen Podmínky).

Znění platné od 16.9.2024

Vytvořením uživatelského účtu dochází k uzavření smlouvy o poskytování služeb a k poskytnutí licence v souladu s těmito obchodními podmínkami iDokladu (dále jen „Podmínky“) a zásadami ochrany osobních údajů. Pokud s Podmínkami nebo zásadami nesouhlasíte, uživatelský účet nevytvářejte ani službu nepoužívejte.

I. Slovníček pojmů

Webová aplikace je softwarová aplikace iDoklad přístupná prostřednictvím webových stránek, dostupných po přihlášení v internetovém prohlížeči na adrese idoklad.cz, idoklad.sk, app.idoklad.cz nebo app.idoklad.sk (dále jen „webové stránky“). Webová aplikace je webová služba sloužící primárně k vystavování elektronických účetních dokladů, jejich tisku či odesílání e-mailem na adresu obchodních partnerů, její součástí je i elektronická dokumentace související s Webovou aplikací.

Mobilní aplikace je forma Webové aplikace, kterou je možné si stáhnout prostřednictvím obchodů App Store nebo Google Play a provozovat ji na mobilním zařízení za současného připojení se k uživatelskému účtu Aplikace.

Webová a Mobilní aplikace se společně označují jako Aplikace. Aplikace je určena pro podnikatele (fyzické i právnické osoby).

Uživatelský účet si vytváří každý uživatel (dále také jako „vy“), který má zájem o užívání Aplikace a je nezbytnou podmínkou pro poskytování služeb Poskytovatelem.

Provozovatelem, resp.„ majitelem“ a vývojářem Aplikace je vždy společnost Seyfor, a. s., Drobného 555/49, Brno, PSČ 602 00, IČ 015 72 377, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl B vložka 7072 (dále také jako „Seyfor CZ“).

Poskytovatelem služeb Aplikace (tedy subjektem s nímž uzavíráte smlouvu o poskytování služeb) je však buď přímo Provozovatel – společnost Seyfor CZ v případě zvolení české fakturační agendy a v případě Mobilní aplikace bez ohledu na zvolenou fakturační agendu, nebo přímo společnost Seyfor Slovensko, a.s., IČO: 36237337, se sídlem Plynárenská 7/C, 821 09 Bratislava, Slovenská republika, zapsaná v obchodním rejstříku Okresného súdu Bratislava I, Oddiel Sa, vložka 2969/B (dále také jako „Seyfor SK“) v případě zvolení slovenské fakturační agendy tak, jak je blíže popsáno v čl. II těchto Podmínek níže.

Pro zjednodušení můžeme používat jako označení Provozovatele a Poskytovatele také jen označení „my“, kdy tento pojem odpovídá Seyfor CZ nebo Seyfor SK nebo obou společností dohromady podle kontextu vyplývajícího z daného ustanovení.

II. Úvodní ustanovení

Tyto Podmínky upravují užívání Aplikace. Dohodneme-li se s Vámi na individuálních podmínkách užívání Aplikace, mají vždy přednost a tyto Podmínky se použijí v rozsahu neupraveném individuálním ujednáním mezi námi a Vámi.

Tyto Podmínky jsou závazné pro poskytování Webové aplikace na území České republiky, resp. subjektům vystavujícím faktury dle českého právního řádu (zvolení fakturační agendy pro Českou republiku), kdy v takovém případě je smlouva o poskytování služeb uzavřena přímo s námi – Provozovatelem.

V případě Mobilní aplikace, kdy uzavírá Uživatel smlouvu prostřednictvím platformy Google Play či App Store, dochází sice k uzavření smlouvy o poskytování služeb vždy napřímo s námi – Provozovatelem bez ohledu na to, zda zvolí u fakturační agendy Českou republiku či nikoli, avšak s tím rozdílem, že v případě zvolení fakturační agendy Slovenské republiky se z legislativních důvodů a z důvodu funkcionality Aplikace ve vztahu k Slovenské republice uplatní VOP SK (jak jsou tyto definovány níže).

Pakliže Uživatel zvolí fakturační agendu Slovenské republiky (faktury jsou ze strany zákazníka vystavovány jménem slovenské entity a/nebo dle slovenského právního řádu), je smlouva  o poskytování služeb uzavřena buď napřímo s námi – Provozovatelem v případě Mobilní aplikace a v případě Webové aplikace napřímo mezi ním a společností Seyfor SK; v obou případech se však smluvní vztah dle smlouvy o poskytování služeb automaticky řídí (včetně poskytování aplikace, free trial, placení a dalších podmínek služby) podle slovenských obchodních podmínek dostupných na stránce https://www.idoklad.sk/podmienky-pouzitia/ (dále jen „VOP SK“). V případě Webové aplikace jsou pak v takovém případě faktury za poskytované služby vystavovány jménem Seyfor SK.

Zvolením slovenské fakturační agendy v rámci Webové či Mobilní aplikace Uživatel souhlasí s tím, že dochází k uzavření smlouvy dle VOP SK buď přímo s námi (v případě Mobilní aplikace) nebo se společností Seyfor SK v případě Webové aplikace a zavazuje se řídit sjednanými podmínkami dle VOP SK.

Při vytváření Uživatelského účtu je uživatel povinen zadat pravdivé a úplné údaje vztahující se k jeho osobě, které budou následně použity v hlavičce účetního dokladu. Nakládání s osobními údaji, které nám poskytnete, upravují Zásady ochrany osobních údajů.

Není-li v těchto Podmínkách uvedeno jinak, dohodli jsme se na tom, že se na tuto smlouvu neuplatní ustanovení smlouvy o poskytování digitálního obsahu ve smyslu ust. § 2389a a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku.

III. Licence

Aplikace je autorským dílem ve smyslu autorského zákona a majetková práva k ní vykonává Provozovatel. Poskytovatel je oprávněn Aplikaci dále nabízet subjektům využívající Aplikace v rozsahu sjednaném dle těchto Podmínek.

Založením Uživatelského účtu Vám poskytujeme osobní, nepřenosnou, nevýhradní licenci k používání Aplikace. Licence se uděluje po dobu trvání uživatelského účtu a pouze pro užití při Vaší podnikatelské činnosti. Berte prosím na vědomí, že užívání Mobilní aplikace je upraveno také podmínkami příslušných platforem. Předmětem licence je poskytnutí oprávnění k užívání Aplikace prostřednictvím GUI, nezpřístupníme Vám zdrojové kódy aplikace, pokud se nedohodneme jinak (např. pro účely interoperability s Vašimi interními systémy). Reverzní inženýrství Aplikace není dovoleno. Pro zajištění interoperability poskytujeme API rozhraní pro přístup k externím službám. Uživatel bere na vědomí, že použití API je limitováno vybranými metrikami, zejména počtem požadavků za příslušné období, přičemž tyto limity se odvíjí od zvoleného a řádně uhrazeného předplatného (resp. jeho příslušné verze) ve smyslu čl. IV těchto Podmínek. Užívání externích služeb není předmětem licence.

V případě, že jsou prostřednictvím Aplikace nabízeny dodatečné služby či dodatečné balíčky služeb zahrnující funkcionalitu nad rámec standardní Aplikace (v Ceníku a v Aplikaci jsou služby výslovně označeny jako „doplňky“), a tedy nad rámec zvoleného předplatného, jedná se o „Doplňkové služby“, k nimž není poskytována licence v rámci předplatného, nýbrž až na základě uhrazení příslušného poplatku za příslušnou Doplňkovou službu, a to pouze v souvislosti se zakoupenou licencí, resp. vybranými verzemi předplatného dle Ceníku. Upozorňujeme přitom, že některé Doplňkové služby jsou dostupné jen pro některé verze předplatného. Není-li v rámci Ceníku výslovně uvedeno jinak, jsou veškeré Doplňkové služby navázány na určitou verzi předplatného, přičemž v případě downgrade na verzi bez podpory Doplňkových služeb sice jsou přeplacené Doplňkové služby zachovány k budoucímu použití, nelze je však využít ve verzi předplatného bez podpory Doplňkových služeb.

Uživatel bere na vědomí, že vybraná funkcionalita Aplikace (včetně Doplňkových služeb) může být zajišťována při využití software třetí strany. Na žádost Vám poskytneme informace o všech třetích stranách, které se zapojují do poskytování Služeb dle naší smlouvy. Licence k řešením třetích stran se řídí přímo podmínkami těchto třetích stran. K Aplikaci jako celku je poskytována licence v souladu s tímto čl. III Podmínek, která je omezena k užívání aplikace prostřednictvím GUI.

Licence se uděluje jako bezúplatná nebo úplatná v závislosti na zvolené verzi užívání, jak uvádíme v čl. V Odměna za licenci je vždy zahrnuta v odměně za užívání dle čl. V.

Předmětem licence není oprávnění užívat grafické prvky uživatelského rozhraní Aplikace rozmnožováním, rozšiřováním nebo sdělováním veřejnosti. Uživatel není oprávněn Aplikaci nebo její prvky pozměňovat a/nebo vytvářet odvozená díla.

Licenci není možné postoupit ani udělit podlicenci, a to ani částečně. Uživatel nesmí Aplikaci jakýmkoli jiným způsobem poskytovat k užívání třetím osobám s výjimkou svých zaměstnanců a spolupracujících osob, které mu poskytují účetní a administrativní služby, pro něž je vyžadován přístup k Aplikaci. Shora uvedeným není dotčeno právo Uživatele předat agendu jinému majiteli, a tím efektivně postoupit svá práva a povinnosti ze smlouvy o poskytování služeb na nového Uživatele, to však vždy pouze v souladu s funkcionalitou „Změna majitele účtu“, která je blíže popsána v čl. IV Podmínek níže.

Toto licenční ujednání upravuje také užívání jakýchkoli aktualizací Aplikace, kterými nahradíme nebo doplníme původní Aplikaci, pokud taková aktualizace nebude spojena se samostatnou licencí, kdy by měly přednost podmínky samostatné licence.

Aplikaci není možné užívat způsobem, který by narušoval práva Provozovatele či Poskytovatele. Provozovatel a Poskytovatel si vyhrazují veškerá práva, k jejichž výkonu nejste těmito Podmínkami nebo Zásadami ochrany osobních údajů oprávněni.

Licence zaniká stejným způsobem jako smlouva o poskytování služeb dle čl. VIII odst. 1.

Uživateli nenáleží jakákoliv oprávnění ve spojení s ochrannými známkami Provozovatele či Poskytovatele.

IV. Práva a povinnosti uživatelů

Prostřednictvím Aplikace můžete vystavovat elektronické účetní doklady, ukládat je a evidovat, tisknout, odesílat e-mailem a importovat či exportovat data do nebo z Aplikace, případně do nebo z dalších aplikací a služeb poskytovaných Poskytovatelem, a to v rozsahu, v jakém to Aplikace rozsahem svých funkcí dle zvoleného předplatného umožňuje.

Z vygenerovaných dokladů není dovoleno odstraňovat nebo měnit jakákoliv označení, loga, název a údaje o Provozovateli, Poskytovateli nebo Aplikaci. Pokud tak učiníte Vy nebo osoba, jíž jste do Aplikace poskytli přístup, neodpovídáme za případnou škodu tím způsobenou.

Všechna data, která si do našich databází uložíte, jsou pouze Vaše a Vy k nim máte všechna práva a odpovědnost za jejich obsah.

Uživatel bere výslovně na vědomí, že Doplňkové služby lze využívat až na základě uhrazení příslušného poplatku za příslušnou Doplňkovou službu a pouze v souvislosti se zakoupenou licencí, resp. příslušnými úrovněmi předplatného dle Ceníku. Berete přitom na vědomí, že Rozsah funkcionality Doplňkových služeb, jejich omezení, jakož i jejich cenu jste povinni uhradit vždy v aktuální verzi dle Ceníku, a to v souladu s čl. V těchto Podmínek. Není-li v Ceníku výslovně dohodnuto jinak, je možné vybrané Doplňkové služby zakoupit pouze prostřednictvím Webové aplikace. Berete na vědomí, že balíčky Doplňkových služeb, respektive předplacené Doplňkové služby jsou standardně časově omezeny, a to vždy dle expirační doby uvedené v Ceníku, která běží ode dne jejich zakoupení, a to bez ohledu na to, zda zakoupené Doplňkové služby byly využity, a dále bez ohledu na to, zda vůbec v předmětné verzi předplatného využity být mohly (dále jen „Expirační doba“). Po uplynutí lhůty dle předchozí věty Vaše právo využít jakékoli takto zakoupené Doplňkové služby v plném rozsahu zaniká.

Poskytovatel je oprávněn bez předchozího oznámení zrušit účet uživatele nebo jinak zamezit užívání Aplikace (např. znepřístupněním účtu uživatele), o kterém se lze důvodně domnívat, že porušuje Podmínky, nebo používá Aplikaci v rozporu s obecně závaznými právními předpisy, dobrými mravy a obecně uznávanými etickými a morálními principy a obecně uznávanými pravidly používání služeb poskytovaných prostřednictvím sítě Internet nebo dokonce k páchání či napomáhání trestné činnosti, přestupků či jiných deliktů, a to bez ohledu na zvolené předplatné užívání.

Uživatel dále bere na vědomí, že překročením limitů API (počet požadavků, DTU, a další) v rámci zvoleného předplatného a zvoleného období dle Ceníku dochází:

a) k dočasnému zablokování či omezení (např. limitací rychlosti vyřizování požadavků) služby API pro Vás, a to do dalšího měsíce a/nebo do zakoupení adekvátní vyšší verze tarifu (platí pro verzi předplatného „Oblíbený“), nebo

b) k vytvoření obchodní nabídky včetně nacenění ze strany našeho obchodního oddělení k navýšení limitů API bez mezitimní blokace či omezení služby API (platí pro verzi předplatného „Prémiový“), které máte možnost odmítnout, v takovém případě však do budoucna již dojde k omezení, resp. zablokování služby API pro Vaše další používání stejným způsobem jako v případě předplatného ve verzi „Oblíbený“. Pakliže akceptujete, jedná se o řádně uzavřený dodatek ke smlouvě o poskytování služeb.

Poskytovatel je oprávněn zrušit bez předchozího oznámení účet uživatele, pokud se na něj uživatel nepřihlásil déle než 6 měsíců.

Poskytovatel je dále bez předchozího oznámení oprávněn zrušit účet uživatele nebo jinak zamezit užívání Aplikace (např. znepřístupněním účtu uživatele) také v případě, kdy dochází ke zneužívání Aplikace k jinému neoprávněnému zásahu do práva Provozovatele či Poskytovatele (např. vydávání se za někoho jiného, vystavování podvodných faktur apod.) a/nebo nadměrnému užívání Aplikace, a to zejména prostřednictvím automatizovaného software a botů jako takových, kteří neúměrné zatěžují servery a další technické zařízení Provozovatele či Poskytovatele a/nebo třetích stran, které poskytují služby Provozovateli či Poskytovateli.

V rámci uživatelského rozhraní uživatelské účtu je možné rovněž zajistit postoupení práv a povinností z uzavřené smlouvy o poskytování služeb, a to prostřednictvím funkcionality „Změna majitele účtu“. Nejprve musí být vytvořen nový uživatel s příslušnými identifikačnímu údaji pod uživatelským účtem aktuálního Uživatele, čímž dochází k automatickému odeslání pozvánky novému uživateli, který musí odsouhlasit tyto Podmínky a/nebo VOP SK podle typu agendy. Vyplněním předmětného formuláře pro „Změnu majitele účtu“ pak dochází k postoupení veškerých budoucích práv a povinností ze smlouvy o poskytování služeb na takového nového uživatele. Změnou majitele účtu však nedochází k postoupení jakýchkoli existujících pohledávek (ať už splatných či nesplatných v době „Změny majitele účtu“) vůči nám z Vás na nového majitele. Tyto jsme nadále oprávněni v plném rozsahu požadovat po Vás jakožto původním Uživateli. Zároveň berete na vědomí, že postoupením prostřednictvím funkcionality „Změny majitele účtu“ nedochází k jakýmkoli změnám ve vztahu k již nastavenému předplatnému, zůstává zachována platební metoda, souhlas s opakovanými platbami, ani s automatickými platbami nastavenými prostřednictvím příslušných Google Play či Apple Pay účtů; tyto musí Uživatel zrušit manuálně, v opačném případě je Seyfor oprávněn nadále používat tuto platební metodu i po postoupení prostřednictvím funkcionality „Změny majitele účtu“.

Bez ohledu na zvolené předplatné může uživatel svůj účet zrušit v rozhraní správy svého uživatelského účtu. V případě předplatných zakoupených prostřednictvím App Store nebo Google Play musí nejdříve zrušit předplatné na dané platformě, a teprve poté může svůj účet zrušit v Mobilní Aplikaci. V opačném případě by se uživateli i nadále strhávalo předplatné.

Uživatel nemá nárok na jakoukoli náhradu v souvislosti se zrušením Uživatelského účtu nebo zamezením jeho užívání před uplynutím předplacené doby dle čl. IV ve výše uvedených případech.

Zrušením Uživatelského účtu dochází k ukončení poskytování veškerých služeb v Aplikaci a současně k vymazání veškerých dat v Aplikaci. Zrušení uživatelského účtu v souvislosti s ukončením užívání Aplikace nemá vliv na fungování uživatelského účtu co do rozsahu dalších aplikací a služeb, které Poskytovatel uživateli také poskytuje.

V. Úplata za užívání Aplikace

Každý nový uživatel může vyzkoušet Prémiovou verzi Aplikace bezplatně po dobu 60 dní. Zkušební doba 60 dní počíná běžet okamžikem platnosti registrace, tj. kliknutím na potvrzovací odkaz ve verifikačním e-mailu v průběhu dvoufázového ověření při registraci, v případě nového uživatele. Bezplatné vyzkoušení Prémiové verze Aplikace může každý uživatel vyzkoušet maximálně jednou. Pokud v průběhu zkušební doby uživatel zakoupí předplatné prostřednictvím App Store nebo Google Play, je zkušební doba ukončena, i když ještě nebylo dosaženo 2 měsíců a uživateli je nastavené zakoupené předplatné.

Aplikace je poskytována ve čtyřech verzích dle zvoleného předplatného užívání, kdy kromě verze „Zdarma“ Poskytovatel poskytuje další verze dle předplatných uvedených v ceníku uvedeném na adrese https://www.idoklad.cz/cenik-op (dále také jen „Ceník“). Nákup předplatného prostřednictvím mobilní aplikace se řídí ceníkem dostupným přímo v aplikaci pro danou mobilní platformu a také podmínkami vybrané platformy. Uživatel přitom bere na vědomí, že Ceník v těchto Podmínkách a ceník ve VOP SK, a tedy i úplata za jednotlivé Aplikace se liší podle toho, zda byla zvolena česká či slovenská fakturační agenda, a to s ohledem na legislativní požadavky ve vztahu k sektoru účetnictví, jakož i rozdílnou funkcionalitou jednotlivých verzí Aplikací tím způsobenou.

Uživatel si volí předplatné na celou dobu trvání smlouvy o poskytování služeb podle čl. VIII odst. 1 s možností volby délky fakturačního období, které může být 1 měsíc, 3 měsíce nebo 1 rok. U předplatných pro Mobilní Aplikace zakoupených prostřednictvím App Store nebo Google Play je délka fakturačního období vždy 1 měsíc bez možnosti volby uživatele; úhrada prostřednictvím App Store a Google Play se řídí podmínkami poskytovatelů těchto platforem. Uživatel přitom bere na vědomí, že zvolením úhrady prostřednictvím App Store a Google Play výrazně limituje možnost Poskytovatele jakkoli zasáhnout do dalšího procesu úhrady a uživatel bere na vědomí, že veškerá práva týkající se úplaty ve smyslu tohoto čl. V jsou uživatelé povinni řešit prostřednictvím App Store a Google Play.

V návaznosti na některé verze předplatného, jak je uvedeno výše v těchto Podmínkách, mohou být z Vaší strany prostřednictvím Webové aplikace zakoupeny (volitelné) Doplňkové služby. Doplňkové služby jsou poskytovány v balíčcích a náleží za ně proto Poskytovateli příslušná fixní odměna, která odpovídá zakoupenému rozsahu Doplňkové služby dle Ceníku. Cena za Doplňkové služby může být uhrazena obdobně jako za předplatné, tedy buď přímo prostřednictvím platební brány GoPay, zrychleným bankovním převodem nebo bankovním převodem na základě vystavené zálohové faktury. U vybraných Doplňkových služeb, které v budoucnu spustíme, můžeme umožnit zakoupení rovněž prostřednictvím App Store nebo Google Play, v takovém případě bude uvedeno v Ceníku, že lze Doplňkové služby zakoupit i prostřednictvím Mobilní aplikace. Jak již navíc bylo uvedeno výše v těchto Podmínkách, po uplynutí Expirační doby Vaše právo využít zakoupené Doplňkové služby v plném rozsahu zaniká, a to bez nároku na jakoukoli náhradu či refundaci uhrazených prostředků. Ustanovení uvedená níže týkající se předplatného a úhrady za ně v rámci jednotlivých platebních metod se pro Doplňkové služby použijí obdobně s limity uvedenými v tomto odstavci.

Platba za předplatné proběhne dopředu na zvolené fakturační období prostřednictvím platební brány GoPay, prostřednictvím App Store nebo Google Play, zrychleným bankovním převodem nebo bankovním převodem na základě vystavené zálohové faktury. Berte prosíme na vědomí, že platební bránu provozuje osoba odlišná od Poskytovatele a provedení platby se řídí vlastními podmínkami poskytovatele služeb. K provedení platby budete přesměrováni na webovou stránku provozovatele platební brány. Platby za předplatné zakoupené přes Mobilní Aplikaci se řídí také vlastními podmínkami dané platformy.

V případě, že nákup uživatel realizoval skrz webovou aplikaci, má uživatel možnost zvolit automatické opakování plateb, kdy se před koncem fakturačního období částka odpovídající ceně za předplatné z bankovního účtu strhne automaticky ve výši odpovídající délce fakturačního období, které si zvolil. Přijetím podmínek užívání uděluje uživatel souhlas nám i provozovateli platební brány s inkasem plateb za předplatné z bankovního účtu. Automatické opakování plateb je možné zrušit v uživatelském účtu s výjimkou předplatného zakoupeného prostřednictvím App Store nebo Google Play, u kterých je automatické opakované plateb automatické vždy dle podmínek příslušné platformy.

V případě, že se uživatel rozhodl pro platbu bankovním převodem, vystaví Poskytovatel před koncem fakturačního období zálohovou fakturu na částku odpovídající zvolené délce fakturačního období a zašle ji na e-mail uvedený v nastavení v sekci uživatel.

V případě neuhrazení ceny za předplatné a/nebo jakoukoli Doplňkovou službu si Poskytovatel vyhrazuje právo zrušit jak neuhrazené předplatné, tak veškeré Doplňkové služby. V případě, že již uživatel předplatné a/nebo Doplňkové služby využil, již nelze předplatné a/nebo Doplňkové služby vrátit ani požadovat jakoukoli refundaci či náhradu a Poskytovatel je oprávněn požadovat za využité předplatné a/nebo Doplňkové služby uhrazení jejich plné ceny na základě samostatné faktury.

V případě, že se uživatel rozhodne změnit na nižší předplatné nebo délku fakturačního období, bude po provedení objednávky a platby doručené Poskytovateli nastaveno nové předplatné dle ceníku. Aktivace nového (nižšího) předplatného však proběhne nejdříve po uplynutí doby, na kterou bylo uhrazeno předcházející předplatné. Na verzi zdarma lze přejít kdykoliv po ukončení zkušebního nebo předplaceného období; ustanovení předchozí věty tím není dotčeno.

Při přechodu na vyšší předplatné (tj. i v případě změny verze „Zdarma“ na jednu z placených verzí) prostřednictvím webové aplikace a/nebo prostřednictvím platforem App Store a Google Play platí, že uživatel dostane nové předplatné k dispozici ihned. Zbývající čas starého předplatného podle pravidel App Store nebo Google Play může být následně zohledněn v novém předplatném dle alikvotního přepočtu zbývající části nižšího předplatného na délku trvání „nového“ vyššího předplatného, případně refundován pokud takové zohlednění v novém předplatném či refundaci podmínky App Store a Google Play v daném případě umožňují. Uživatel přitom bere na vědomí, že změna předplatných, jejich úhrada i jejich refundace se řídí podmínkami platforem App Store a Google Play a může být i jednostranně změněna ze strany jejich provozovatelů. Uživatel je proto povinen řešit veškeré otázky týkající se předplatných zakoupených prostřednictvím App Store a Google Play prostřednictvím těchto platforem. Předplatné zakoupené v rámci Mobilní Aplikace nelze měnit v rámci webové Aplikace a naopak. Uhrazením ceny příslušného placeného předplatného pro dané období dle ceníku se účet uživatele využívajícího takové placené předplatné pro toto období aktivuje.

Uživatel zároveň bere na vědomí, že v případě zakoupení předplatného přes App Store a Google Play nehraje žádnou roli ve smluvním vztahu mezi Poskytovatelem a uživatelem, že k úhradě byla použita osobní kreditní či debetní karta, soukromý bankovní účet, soukromý uživatelský účet uživatele v rámci jednotlivých platforem, osobní telefon, ani jakékoli další prvky pocházející z osobní/soukromé sféry uživatele, přičemž i za této situace se na uživatele stále pohlíží jako na podnikatele, a to zejména s ohledem na povahu i určení Aplikace.

VI. Odpovědnost za vady

Provozovatel ani Poskytovatel nenese odpovědnost za soulad náležitostí Aplikací vygenerovaných dokladů s obecně závaznými právními předpisy a za správnost a úplnost dalších výstupů Aplikace, předávaných orgánům státní správy a samosprávy, obchodním partnerům a dalším subjektům. Pro vyloučení veškerých pochybností nenese Provozovatel a Poskytovatel odpovědnost ani za jakékoli další výstupy generované Aplikací, byť by nesouvisely s předmětnými doklady vystavenými v Aplikace a byť by byly určeny pouze pro interní či obchodní účely, tedy nebyly předávány jakýmkoli dalším subjektům či osobám. Je pouze na uživateli, aby se ujistil o jejich úplnosti, správnosti a bezchybnosti.

Poskytovatel neodpovídá za vady ani škody, či ztráty dat, způsobené při využívání Aplikace, nebo jejími výstupy, pokud byly způsobeny uživatelem, třetími osobami nebo překážkami vzniklými nezávisle na vůli Provozovatele a Poskytovatele, zejm. za vady či škody způsobené nesprávným užíváním Aplikace nebo užíváním v rozporu s pokyny Provozovatele či Poskytovatele, neodborným zásahem do Aplikace, do systémového programového vybavení a prostředí, způsobené nedostatečným zabezpečením lokální sítě uživatele nebo jeho počítačů, popř. útokem hackerů nebo jiným obdobným vnějším zásahem, nebo vzniklé v důsledku poškození způsobeného nesprávnou funkcí programů jiných výrobců instalovaných v zařízení uživatele. Chybová hlášení a jiné obdobné projevy, které nemají vliv na funkčnost a nezpůsobují podstatné odchylky od sjednaných vlastností Aplikace se považují za vadu software, která nemá vliv na jeho užívání.

Provozovatel ani Poskytovatel nenese odpovědnost za data importovaná do Aplikace z databází třetích osob (zejména databáze ARES nebo data importovaná z internetového bankovnictví), za jejich dostupnost a přístupnost, a dále za škody způsobené provozem aplikací třetích osob v Aplikaci (např. platební brány).

Provozovatel ani Poskytovatel nenese odpovědnost za zobrazení informací na uživatelském zařízení a za dostupnost webové stránky v jakémkoliv čase a místě. Není-li dohodnuto jinak, funkcionalita Aplikace je standardně testována výlučně prostřednictvím poslední (aktuální) verze prohlížečů Edge, Chrome, Safari a Firefox a poslední (nejnovější) verze operačních systémů Android a iOS. Uživatel by tak měl vždy k přístupu k Aplikaci využívat pouze zařízení splňující podmínky kompatibility ve smyslu tohoto článku.

Berte prosím na vědomí, že na webových stránkách idoklad.cz a idoklad.sk mohou být umístěny odkazy na jiné webové stránky, přičemž Provozovatel ani Poskytovatel nejsou odpovědní za obsah ani dostupnost těchto jiných stránek. Informace uvedené na těchto jiných stránkách nevyjadřují názor Provozovatele ani Poskytovatele. Budete-li mít pocit, že obsah umístěný na webových stránky třetích stran je v rozporu s obecně závaznými právními předpisy, dobrými mravy nebo obecně uznávanými etickými a morálními principy, měli byste vyrozumět provozovatele takových stránek a budeme rádi, když nám to dáte na vědomí.

Berte prosím také na vědomí, že Provozovatel a Poskytovatel neodpovídají za výstupy případného software třetích stran, pokud je tento použit při poskytování Aplikace. V takovém případě je Uživatel povinen seznámit se rovněž se smluvními podmínkami příslušné třetí strany, o které jste informováni v rámci čl. III těchto Podmínek výše.

VII. Údržba aplikací a další ujednání

Z důvodu snahy o maximální kvalitu služeb poskytovaných prostřednictvím Aplikace je nutné provádět její nepravidelnou údržbu. O plánovaných odstávkách Aplikace vás budeme informovat. V době provádění údržby nemusí být Aplikace dostupná. Berete přitom na vědomí a výslovně souhlasíte, že Provozovatel i Poskytovatel mohou provádět úpravy Aplikace, přidávat nové funkce a vlastnosti. Za dobu nefunkčnosti Aplikace v důsledku údržby nenáleží uživateli finanční kompenzace.

VIII. Závěrečná ustanovení

Vytvořením uživatelského účtu (kliknutím na link v ověřovacím e-mailu v průběhu registrace) dochází ke vzniku smlouvy o poskytování služeb mezi Poskytovatelem a uživatelem. Obsah smlouvy tvoří tyto Podmínky a/nebo VOP SK (jak je blíže definováno v čl. II těchto Podmínek) ve znění platném ke dni vytvoření uživatelského účtu případně ve znění pozdějších změn. Smlouva o poskytování služeb se uzavírá po dobu trvání uživatelského účtu a zaniká zrušením účtu nebo zánikem uživatele nebo Provozovatele či Poskytovatele bez právního nástupce.

Vytvořením uživatelského účtu (kliknutím na link v ověřovacím e-mailu v průběhu registrace) dále dochází k uzavření smlouvy o zpracovávání osobních údajů mezi Poskytovatelem a uživatelem, přičemž obsah smlouvy tvoří příslušná ustanovení Zásad pro ochranu osobních údajů a Podmínek v přiměřeném rozsahu ve znění platném ke dni vytvoření uživatelského účtu případně ve znění pozdějších změn. Smlouva se uzavírá po dobu trvání uživatelského účtu a zaniká zrušením účtu nebo zánikem uživatele nebo Provozovatele či Poskytovatele bez právního nástupce.

Je-li některá část těchto Podmínek neplatná, nemá to vliv na platnost ostatních ujednání. Smluvní strany výslovně vylučují ustanovení § 557 občanského zákoníku.
Smluvní vztahy vzniklé v souvislosti nebo na základě smlouvy o poskytování služeb nebo smlouvy o zpracování osobních údajů mezi Poskytovatelem a uživatelem se řídí českým právem, zejména občanským zákoníkem a autorským zákonem a Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, obecným nařízením o ochraně osobních údajů.

Pro případ vzniku sporu v souvislosti nebo na základě těchto Podmínek se bude vždy aplikovat české právo. Příslušným k řešení takového sporu bude v případě, že bude věcně příslušným k projednání sporu okresní soud, Městský soud v Brně. Pokud bude věcně příslušným k projednání sporu krajský soud, bude spor mezi stranami rozhodovat Krajský soud v Brně.

Podmínky můžou být Poskytovatelem měněny především z důvodu vývoje cen, na nichž je poskytování Aplikace závislé, z důvodu změny právní regulace oblasti, v níž Poskytovatel působí a v rámci níž poskytuje služby Aplikace či z důvodu vývoje technologií využívaných při provozování či užívání Aplikace. Změna Podmínek bude uživatelům oznámena elektronickou zprávou na uživatelský účet prostřednictvím Aplikace nebo prostřednictvím emailu na e-mailovou adresu uvedenou uživatelem při registraci. V případě, že si uživatel nebude přát být vázán navrhovanou změnou Podmínek užití, má právo změnu odmítnout a poskytování služeb vypovědět s výpovědní dobou 14 dní. Poskytování služeb uživatel vypoví elektronicky zrušením svého uživatelského účtu; takové zrušení uživatelského účtu není možné dříve než dojde k deaktivování předplatného v případě, že došlo k zaplacení předplatného v rámci Mobilních aplikací. Částka odpovídající nevyčerpanému předplatnému se zákazníkovi nevrací. V případě, že uživatel svůj účet nezruší do 14 dní od oznámení změny Podmínek, tj. účet zůstane stále aktivní, má se za to, že s novými Podmínkami souhlasí. Poskytovatel není povinen uživatelské účty rušit manuálně na základě oznámení uživatele, nedohodnou-li se obě strany jinak.

Podle změněných Podmínek podle odst. 6 se řídí i právní vztahy vzniklé přede dnem nabytí účinnosti nových Podmínek, avšak vznik práv a povinností, ke kterým došlo přede dnem nabytí účinnosti změn Podmínek, se posuzují podle dosavadního znění Podmínek.

Podmínky jsou platné a účinné od 16.9.2024.

Znění platné od 3. 3. 2022

Vytvořením uživatelského účtu dochází k uzavření smlouvy o poskytování služeb a k poskytnutí licence v souladu s těmito podmínkami a zásadami ochrany osobních údajů. pokud s podmínkami nebo zásadami nesouhlasíte, uživatelský účet nevytvářejte ani službu nepoužívejte.

I. Slovníček pojmů

Webová aplikace je softwarová aplikace iDoklad přístupná prostřednictvím webových stránek, dostupných po přihlášení v internetovém prohlížeči na adrese https://www.idoklad.cz, www.idoklad.sk, www.app.idoklad.cz nebo www.app.idoklad.sk (dále jen „webové stránky“). Webová aplikace je webová služba sloužící primárně k vystavování elektronických účetních dokladů, jejich tisku či odesílání e-mailem na adresu obchodních partnerů, její součástí je i elektronická dokumentace související s Webovou aplikací.

Mobilní aplikace je forma Webové aplikace, kterou je možné si stáhnout prostřednictvím obchodů Apple Store nebo Google Play a provozovat ji na mobilním zařízení za současného připojení se k uživatelskému účtu Aplikace.

Webová a Mobilní aplikace se společně označují jako Aplikace. Aplikace je určena pro podnikatele (fyzické i právnické osoby).

Uživatelský účet si vytváří každý uživatel (dále také jako „vy“), který má zájem o užívání Aplikace a je nezbytnou podmínkou pro poskytování služeb Provozovatelem.

Provozovatelem aplikace je společnost Seyfor, a. s., Drobného 555/49, Brno, PSČ 602 00, IČ 015 72 377, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl B vložka 7072 (dále také jako „my“).

II. Úvodní ustanovení

Tyto Podmínky upravují užívání Aplikace. Dohodneme-li se s Vámi na individuálních podmínkách užívání Aplikace, mají vždy přednost a tyto Podmínky se použijí v rozsahu neupraveném individuálním ujednáním mezi námi a Vámi.

Při vytváření Uživatelského účtu je uživatel povinen zadat pravdivé a úplné údaje vztahující se k jeho osobě, které budou následně použity v hlavičce účetního dokladu. Nakládání s osobními údaji, které nám poskytnete, upravují Zásady ochrany osobních údajů.

III. Licence

Aplikace je autorským dílem ve smyslu autorského zákona a majetková práva k ní vykonává Provozovatel.

Založením Uživatelského účtu Vám poskytujeme osobní, nepřenosnou, nevýhradní licenci k používání Aplikace. Licence se uděluje po dobu trvání uživatelského účtu a pouze pro užití při Vaší podnikatelské činnosti. Berte prosím na vědomí, že užívání Mobilní aplikace je upraveno také podmínkami příslušných platforem. Předmětem licence je poskytnutí oprávnění k užívání Aplikace prostřednictvím GUI, nezpřístupníme Vám zdrojové kódy aplikace, pokud se nedohodneme jinak (např. pro účely interoperability s Vašimi interními systémy). Reverzní inženýrství Aplikace není dovoleno. Pro zajištění interoperability poskytujeme API rozhraní pro přístup k externím službám. Užívání externích služeb není předmětem licence.

Licence se uděluje jako bezúplatná nebo úplatná v závislosti na zvolené verzi užívání, jak uvádíme v čl. V. Odměna za licenci je vždy zahrnuta v odměně za užívání dle čl. V.
Předmětem licence není oprávnění užívat grafické prvky uživatelského rozhraní Aplikace rozmnožováním, rozšiřováním nebo sdělováním veřejnosti. Uživatel není oprávněn Aplikaci nebo její prvky pozměňovat a/nebo vytvářet odvozená díla.

Licenci není možné postoupit ani udělit podlicenci, a to ani částečně. Uživatel nesmí Aplikaci jakýmkoli jiným způsobem poskytovat k užívání třetím osobám s výjimkou svých zaměstnanců a spolupracujících osob, které mu poskytují účetní a administrativní služby, pro něž je vyžadován přístup k Aplikaci.

Toto licenční ujednání upravuje také užívání jakýchkoli aktualizací Aplikace, kterými nahradíme nebo doplníme původní Aplikaci, pokud taková aktualizace nebude spojena se samostatnou licencí, kdy by měly přednost podmínky samostatné licence.

Aplikaci není možné užívat způsobem, který by narušoval práva Provozovatele. Provozovatel si vyhrazuje veškerá práva, k jejichž výkonu nejste těmito Podmínkami nebo Zásadami ochrany osobních údajů oprávněni.

Licence zaniká stejným způsobem jako smlouva o poskytování služeb dle čl. VIII odst. 1.
Uživateli nenáleží jakákoliv oprávnění ve spojení s ochrannými známkami Provozovatele.

IV. Práva a povinnosti uživatelů

Prostřednictvím Aplikace můžete vystavovat elektronické účetní doklady, ukládat je a evidovat, tisknout, odesílat e-mailem a importovat či exportovat data do nebo z Aplikace, případně do nebo z dalších aplikací a služeb poskytovaných. Provozovatelem, a to v rozsahu, v jakém to Aplikace rozsahem svých funkcí dle zvoleného předplatného umožňuje.

Z vygenerovaných dokladů není dovoleno odstraňovat nebo měnit jakákoliv označení, loga, název a údaje o Provozovateli nebo Aplikaci. Pokud tak učiníte Vy nebo osoba, jíž jste do Aplikace poskytli přístup, neodpovídáme za případnou škodu tím způsobenou.
Všechna data, která si do našich databází uložíte, jsou pouze Vaše a Vy k nim máte všechna práva a odpovědnost za jejich obsah.
Provozovatel je oprávněn bez předchozího oznámení zrušit účet uživatele nebo jinak zamezit užívání Aplikace, o kterém se lze důvodně domnívat, že porušuje Podmínky, nebo používá Aplikaci v rozporu s obecně závaznými právními předpisy, dobrými mravy a obecně uznávanými etickými a morálními principy a obecně uznávanými pravidly používání služeb poskytovaných prostřednictvím sítě Internet nebo dokonce k páchání či napomáhání trestné činnosti, přestupků či jiných deliktů, a to bez ohledu na zvolený předplatné užívání.

Provozovatel je oprávněn zrušit bez předchozího oznámení účet uživatele, pokud se na něj uživatel nepřihlásil déle než 6 měsíců.

Bez ohledu na zvolený předplatné může uživatel svůj účet zrušit v rozhraní správy svého uživatelského účtu zasláním požadavku na zrušení Zákaznické podpoře. V případě předplatných zakoupených prostřednictvím App Store nebo Google Play musí nejdříve zrušit předplatné na dané platformě, a teprve poté může svůj účet zrušit v Mobilní Aplikaci. V opačném případě by se uživateli i nadále strhávalo předplatné.

Uživatel nemá nárok na jakoukoli náhradu v souvislosti se zrušením Uživatelského účtu nebo zamezením jeho užívání před uplynutím předplacené doby dle uvedených případech.

Zrušením Uživatelského účtu dochází k ukončení poskytování veškerých služeb v Aplikaci a současně k vymazání veškerých dat v Aplikaci. Zrušení uživatelského účtu v souvislosti s ukončením užívání Aplikace nemá vliv na fungování uživatelského účtu co do rozsahu dalších aplikací a služeb, které Provozovatel uživateli také poskytuje.

V. Úplata za užívání Aplikace

Každý nový uživatel může vyzkoušet Prémiovou verzi Aplikace bezplatně po dobu 60 dní. Zkušební doba 60 dní počíná běžet okamžikem platnosti registrace, tj. kliknutím na potvrzovací odkaz ve verifikačním e-mailu v průběhu dvoufázového ověření při registraci, v případě nového uživatele. Bezplatné vyzkoušení Prémiové verze Aplikace může každý uživatel vyzkoušet maximálně jednou. Po uplynutí zkušební doby bude Uživatelský účet automaticky převeden na bezplatnou verzi, nezvolíte-li si placenou verzi.

Aplikace je poskytována ve čtyřech verzích dle zvoleného předplatného užívání, kdy kromě předplatného „Zdarma“ Provozovatel poskytuje další verze dle předplatných uvedených v ceníku uvedeném na adrese https://www.idoklad.cz/cenik-op

Uživatel si volí předplatné na celou dobu trvání smlouvy o poskytování služeb podle čl. VIII odst. 1 s možností volby délky fakturačního období, které může být 1 měsíc, 3 měsíce nebo 1 rok (předplatné). U předplatného pro Mobilní Aplikace zakoupených prostřednictvím App Store nebo Google Play je délka fakturačního období vždy 1 měsíc bez možnosti volby uživatele.

Platba za předplatné proběhne dopředu na zvolené fakturační období prostřednictvím platební brány GoPay, prostředníctvím App Store nebo Google Play, zrychleným bankovním převodem nebo bankovním převodem na základě vystavené zálohové faktury. Berte prosíme na vědomí, že platební bránu provozuje osoba odlišná od Provozovatele a provedení platby se řídí vlastními podmínkami poskytovatele služeb. K provedení platby budete přesměrováni na webovou stránku provozovatele platební brány. Platby za předplatné zakoupené přes Mobilní Aplikaci se řídí také vlastními podmínkami dané platformy.

V případě, že nákup uživatel realizoval skrz webovou aplikaci, má uživatel možnost zvolit automatické opakování plateb, kdy se před koncem fakturačního období částka odpovídající ceně za předplatné z bankovního účtu strhne automaticky ve výši odpovídající délce fakturačního období, které si zvolil. Přijetím podmínek užívání uděluje uživatel souhlas nám i provozovateli platební brány s inkasem plateb za předplatné z bankovního účtu. Automatické opakování plateb je možné zrušit v uživatelském účtu s výjimkou předplatného zakoupeného prostřednictvím App Store nebo Google Play, u kterých je automatické opakované plateb automatické vždy dle podmínek příslušné platformy.
V případě, že se uživatel rozhodl pro platbu bankovním převodem, vystaví provozovatel před koncem fakturačního období zálohovou fakturu na částku odpovídající zvolené délce fakturačního období a zašle ji na e-mail uvedený při registraci.

V případě neuhrazení ceny za předplatné si Provozovatel vyhrazuje právo převést neprodleně uživatelský účet na předplatné „Zdarma“.
V případě, že se uživatel rozhodne změnit předplatné nebo délku fakturačního období, bude po provedení objednávky a platby doručené Provozovateli sjednán nový předplatné dle ceníku. Placený předplatné nemůže uživatel změnit na předplatné „Zdarma“. Aktivace nového předplatného proběhne nejdříve po uplynutí doby, na niž byl předplacen předchozí předplatné. Uživatel se může s provozovatelem v konkrétním případě dohodnout jinak. Předplatné zakoupené v rámci Mobilní Aplikace nelze měnit v rámci webové Aplikace a naopak. Pro předplatné zakoupené prostřednictvím platforem App Store a Google Play platí, že p ři přechodu na vyšší předplatné dostane uživatel nový předplatné k dispozici ihned a zaplatí plnou cenu. Zbývající čas starého předplatného se podle pravidel App Store nebo Google Play přepočítá do částky, která je uživateli následně refundována.

Uhrazením ceny příslušného placeného předplatného pro dané období dle ceníku se účet uživatele využívajícího takový placené předplatné pro toto období aktivuje.

VI. Odpovědnost za vady

Provozovatel nenese odpovědnost za soulad náležitostí Aplikací vygenerovaných dokladů s obecně závaznými právními předpisy a za správnost a úplnost dalších výstupů Aplikace, předávaných orgánům státní správy a samosprávy, obchodním partnerům a dalším subjektům. Je pouze na uživateli, aby se ujistil o jejich úplnosti, správnosti a bezchybnosti.

Poskytovatel neodpovídá za vady ani škody, či ztráty dat, způsobené při využívání Aplikace, nebo jejími výstupy, pokud byly způsobeny uživatelem, třetími osobami nebo překážkami vzniklými nezávisle na vůli Provozovatele, zejm. za vady či škody způsobené nesprávným užíváním Aplikace nebo užíváním v rozporu s pokyny Provozovatele, neodborným zásahem do Aplikace, do systémového programového vybavení a prostředí, způsobené nedostatečným zabezpečením lokální sítě uživatele nebo jeho počítačů, popř. útokem hackerů nebo jiným obdobným vnějším zásahem, nebo vzniklé v důsledku poškození způsobeného nesprávnou funkcí programů jiných výrobců instalovaných v zařízení uživatele. Chybová hlášení a jiné obdobné projevy, které nemají vliv na funkčnost a nezpůsobují podstatné odchylky od sjednaných vlastností Aplikace se považují za vadu software, která nemá vliv na jeho užívání.

Provozovatel nenese odpovědnost za data importovaná do Aplikace z databází třetích osob (zejména databáze ARES nebo systém EET provozované Ministerstvem financí ČR, data importovaná z internetového bankovnictví), za jejich dostupnost a přístupnost, a dále za škody způsobené provozem aplikací třetích osob v Aplikaci (např. platební brány).

Provozovatel nenese odpovědnost za zobrazení informací na uživatelském zařízení a za dostupnost webové stránky v jakémkoliv čase a místě.
Berte prosím na vědomí, že na webových stránkách idoklad.cz mohou být umístěny odkazy na jiné webové stránky, přičemž Provozovatel není odpovědný za obsah ani dostupnost těchto jiných stránek. Informace uvedené na těchto jiných stránkách nevyjadřují názor Provozovatele. Budete-li mít pocit, že obsah umístěný na webových stránky třetích stran je v rozporu s obecně závaznými právními předpisy, dobrými mravy nebo obecně uznávanými etickými a morálními principy, měli byste vyrozumět provozovatele takových stránek a budeme rádi, když nám to dáte na vědomí.

VII. Údržba aplikací a další ujednání

Z důvodu snahy o maximální kvalitu služeb poskytovaných prostřednictvím Aplikace je nutné provádět její nepravidelnou údržbu. O plánovaných odstávkách Aplikace vás budeme informovat. V době provádění údržby nemusí být Aplikace dostupná. Provozovatel může provádět úpravy Aplikace, přidávat nové funkce a vlastnosti. Za dobu nefunkčnosti Aplikace v důsledku údržby nenáleží uživateli finanční kompenzace.

VIII. Závěrečná ustanovení

Vytvořením uživatelského účtu (kliknutím na link v ověřovacím e-mailu v průběhu registrace) dochází ke vzniku smlouvy o poskytování služeb mezi Provozovatelem a uživatelem. Obsah smlouvy tvoří tyto Podmínky ve znění platném ke dni vytvoření uživatelského účtu případně ve znění pozdějších změn. Smlouva o poskytování služeb se uzavírá po dobu trvání uživatelského účtu a zaniká zrušením účtu nebo zánikem uživatele nebo Provozovatele bez právního nástupce.

Vytvořením uživatelského účtu (kliknutím na link v ověřovacím e-mailu v průběhu registrace) dále dochází ke vzniku smlouvy o zpracovávání osobních údajů mezi Provozovatelem a uživatelem, přičemž obsah smlouvy tvoří příslušná ustanovení Zásad pro ochranu osobních údajůa Podmínek v přiměřeném rozsahu ve znění platném ke dni vytvoření uživatelského účtu případně ve znění pozdějších změn. Smlouva se uzavírá po dobu trvání uživatelského účtu a zaniká zrušením účtu nebo zánikem uživatele nebo Provozovatele bez právního nástupce.
Je-li některá část těchto Podmínek neplatná, nemá to vliv na platnost ostatních ujednání. Smluvní strany výslovně vylučují ustanovení § 557 občanského zákoníku.
Smluvní vztahy vzniklé v souvislosti nebo na základě smlouvy o poskytování služeb nebo smlouvy o zpracování osobních údajů mezi Provozovatelem a uživatelem se řídí českým právem, zejména občanským zákoníkem a autorským zákonem a Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, obecným nařízením o ochraně osobních údajů.

Pro případ vzniku sporu v souvislosti nebo na základě těchto Podmínek se bude vždy aplikovat české právo. Příslušným k řešení takového sporu bude v případě, že bude věcně příslušným k projednání sporu okresní soud, Městský soud v Brně. Pokud bude věcně příslušným k projednání sporu krajský soud, bude spor mezi stranami rozhodovat Krajský soud v Brně.

Podmínky můžou být Provozovatelem měněny především z důvodu vývoje cen, na nichž je poskytování Aplikace závislé, z důvodu změny právní regulace oblasti, v níž Poskytovatel působí a v rámci níž poskytuje služby Aplikace či z důvodu vývoje technologií využívaných při provozování či užívání Aplikace. Změna Podmínek bude uživatelům oznámena elektronickou zprávou na uživatelský účet prostřednictvím Aplikace nebo prostřednictvím emailu na e-mailovou adresu uvedenou uživatelem při registraci. V případě, že si uživatel nebude přát být vázán navrhovanou změnou Podmínek užití, má právo změnu odmítnout a poskytování služeb vypovědět s výpovědní dobou 14 dní. Poskytování služeb uživatel vypoví elektronicky zasláním zprávy prostřednictvím svého uživatelského účtu nebo e-mailem Provozovateli. Ke dni uplynutí výpovědní doby Provozovatel uživateli zruší uživatelský účet. Částka odpovídající nevyčerpanému předplatnému se zákazníkovi nevrací. V případě, že uživatel svůj účet nezruší zasláním oznámení do 14 dní od oznámení změny Podmínek, má se za to, že s novými Podmínkami souhlasí.

Podle změněných Podmínek podle odst. 6 se řídí i právní vztahy vzniklé přede dnem nabytí účinnosti nových Podmínek, avšak vznik práv a povinností, ke kterým došlo přede dnem nabytí účinnosti změn Podmínek, se posuzují podle dosavadního znění Podmínek.
Podmínky jsou platné a účinné od 3. 3. 2022.